Valentinova večerja 14. 2. 2017: Spet je zadišalo po domačem kruhu, ki so ga spekli v domski kuhinji. Zavedamo se, da je uživanje zdrave hrane pomembno za naše zdravje. Prepričani smo, da je tudi odnos dijakov do takšne hrane bolj spoštljiv, saj je bil kruh hrustljav prijetnega okusa. Star slovenski pregovor pravi: Če kruhek pade ti natla, poberi in poljubi ga. Recept za kruh nam je razril šef kuhinje Robert Lukas.
Sestavine:
1kg bele moke
100 g polente instant
4dag kvasa
5 g soli
1 dcl olivnega olja
voda
Priprava: Polento skuhamo po navodilu. Moko, sol, polento, olje in kvas in vodo umešamo v srednje trdo testo. Pustimo da vzhaja za dva kratno količino. Oblikzjemo eno ali dve štruciin posujemo s sirom. Pečemo v predhodno ogreti pečici pri 195 *C 45 minut. Dober tek vam.