Projekt USTVARJAJMO | Ta teden izpostavljamo: Alja Uršnik
Ta teden izpostavljamo dijakinjo Aljo Uršnik in njen novi plakat.
Vabljeni, da se nam pridružite tudi vi! Nekaj se bomo skupaj naučili, predvsem pa bomo uživali v ustvarjanju, prijetni družbi in se sprostili. Več na https://www.ddlizika.si/ustvarjajmo
ID: Ustvarjajmo, vsak torek ob 19.30. Dobimo se v učilnici 2. nadstropja.
Nekaj zadnjih objav..
Umetnost in kulturno ozaveščanje: Komorni koncert | Robert Schumann
V sredo smo bili ponovno priča fantastičnemu koncertu v Unionski dvorani. Tokrat pod taktirko diregenta Heinza Holligerja, izpod prstov priznanega pianista Aleksandra Melnikova in Komornega orkestra iz Basla.Koncertni list | Programska knjižica 2022/2023...
Prvo mesto
Naši dijaki Teo Kovač, Marcel Stojnšek in Kevin Salajster so se pod vodstvom mentorjev dr. Tine Perko in Romea Ogrizka (ICP Maribor) udeležili tekmovanja Ecotrophelia Slovenija junior. Izdelali so Velikonočni aspik in ga 18. aprila predstavili strokovni ocenjevalni...
Dan Evrope – 9. maj
Ob današnjem prazniku naše "širše domovine" smo pripravili kratko prireditev, kjer smo se posvetili predvsem sloganu "Združeni v raznolikosti". V našem dijaškem domu biva več kot 300 dijakov. Seveda je največ Slovencev, svoj dom pa z nami delijo tudi Makedonci,...
NAPOVEDNIK – KONCERT | Robert Schumann / 10. 5.
Vabljeni na koncert: Komornega orkestra iz Basla | 10. 5. 2023 Omejeno na 6 dijakov. Odhod na koncert ob 18.45, dobimo se izpred DD ob. 18.45 Programska knjižica 2022/2023 Spored:Robert Schumann: Uvertura h Goethejevi pesnitvi »Hermann in Dorothea«, op. 136Robert...
Skrbimo za zdravje
Zdravje je največja vrednota in še kako resničen je rek: Zdrav človek ima tisoč želja, bolan pa samo eno! V Liziki se tega zavedamo in za naše dijake redno izvajamo različne aktivnosti za zdravje telesa in duha, tudi pri istoimenski interesni dejavnosti. In sicer...
Kuharija
Radi kuhamo, še rajši pa jemo, zato smo ponovno spremenili našo Mladinsko sobo v začasno kuhinjo. Tokrat smo se odločili, da bomo pripravili domače testo iz krompirja in ga nato "spremenili" v ocvrtke in sadne cmoke z domačo marmelado. Privoščili smo si omako s...