6. marca smo z dijaki v okviru projekta Zelena Lizika posadili cepljeno japonsko češnjo (Sakura) in rano jedilno češnjo. Dijakom smo najprej predstavili različne faze sajenja drevja in opozorili na stvari, ki jih je treba upoštevati pri sajenju. Da ni bilo preveč teorije, je sledil praktični del s samim sajenjem, kjer so naše punce in fantje poprijeli za lopato. In kot se spodobi, smo na koncu še malo pokramljali o tem in onem…
Nekaj zadnjih objav..
Sodelovanje na Kariernem sejmu
V torek, 15. 11. 2022 je v Mariboru potekal Karierni sejem - Sejem poklicev in izobraževanja 2022 v organizaciji Mestne občine Maribor. Karierni sejem je bil namenjen devetošolcem, ki so zbirali informacije, ki jim bodo pomagale pri odločitvi za nadaljevanje šolanja....
Otvoritev obnovljene kuhinje in jedilnice
Otvoritev obnovljene kuhinje in jedilnice »Povprečneži čakajo, da jim priložnost pride naproti. Močni, sposobni, budni ljudje lovijo priložnosti.« -- B. C. Forbes Lizika spet dobiva novo podobo – tokrat smo izvedli celostno prenovo kuhinje in jedilnice. Dijaški dom...
USTVARJAJMO | Ta teden izpostavljamo Nadjo Štelcl
Projekt USTVARJAJMO | Ta teden izpostavljamo Nadjo ŠtelclProjekt USTVARJAJMO | Ta teden izpostavljamo: Nadja Štelcl @art_is_deaddd , zelo nadarjeno mlado dekle, dijakinjo 2. letnik AMOUP...Kakor vsak teden - vzdušje pri nas je kreativno in predvsem zabavno!Vabljeni,...
Priprave na Noč čarovnic
oktober je dan, ki je vsako leto bolj priljubljen. Noč čarovnic ( Haloween) so zabave v kostumih, izrezovanje buč, prižiganje kresov, igre vedeževanja, pripovedovanje grozljivih zgodb, gledanje grozljivk ali filmov na temo noči čarovnic … V Dijaškem domu smo se na...
V Liziki je tekla kri
V okviru interesne dejavnosti Ličenje je v sredo, 26. 10. 2022 v učilnici prvega nadstropja potekala delavnica na temo Halloween. Dijakinje in dijaki so se spremenili v zombije, ranjence, buče ipd. Svojo kreativnost so izražali s poslikavami obraza, posebne efekte...
Dan jabolk in domačih dobrot
Jesen nas je letos bogato obdarila z jabolki. V avli smo pripravili razstavo novejših in starih sort. Dijaki pa so poskrbeli tudi za dobrote, ki so potovale z njimi na vlakih in avtobusih iz različnih koncev Slovenije. Poskusili smo domači jabolčni sok in različna...
Sodelovanje Biotehniška šola Maribor in Dijaški dom Lizike Jančar
Danes smo izvedli prvo degustacijo jabolk, ki smo jih prejeli v dar iz srednje Biotehniške šole Maribor. Spoznali smo sorte: ELSTAR, BIO OPAL, JONAGORED, GALA, ZLATI DELIŠES, BIO TOPAZ. Na šolskem posestvu (Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor) je tudi prodajalna, odprta v...
Od Plečnika smo oddaljeni le 300 metrov
Na likovnem krožku smo se 13.10.2022 pogovarjali o arhitektu Jožetu Plečniku (1872–1957). Edino delo arhitekta Jožeta Plečnika v Mariboru je kapela (oziroma natančneje notranja ureditev kapele) na Ljubljanski ulici. Stavba je oddaljena 300 metrov zračne linije od...
Angleška čajanka
V sredo, 12. 10., smo z dijaki Dijaškega doma Lizike Jančar v retro sobi 8. nadstropja izvedli angleško čajanko. Povedali smo nekaj o zgodovini angleške čajanke ter izmenjali marsikatero angleško besedo ob čaju, prigrizku in prijetnem vzdušju. Se že veselimo novega...