V torek, 14. 5. 2024 smo se zbrali v jedilnici Dijaškega doma Lizike Jančar Maribor na svečani prireditvi s kulturnim programom in večerjo z naslovom Slovo maturantov. Dijaki zaključnih letnikov so preživeli v dijaškem domu svoja srednješolska leta in v tem času se je zgodilo nešteto zanimivih stvari. Kot novinci so dijaki vstopili v nov svet, ki ga niso poznali, srečali so se z domskimi pravili in se učili življenja v skupnosti, medsebojnega spoštovanja in razumevanja.
Življenje v dijaškem domu je pestra paleta barv neštetih izkušenj:
bivanje v sobi z nekom, ki ga ne poznaš, nov jezik in kultura, spodbuda za učenje in učna pomoč, sodelovanje v interesnih dejavnostih, obiski kulturnih prireditev, sodelovanje v dobrodelnih akcijah, zdravo življenje, športne aktivnosti, razvijanje lastne ustvarjalnosti, osebnostna rast, spoznavanje evropske unije skozi kulinariko, priprave na maturo, svetovalni pogovor in še mnogo več.
Poslovili smo se od generacije maturantov, za katere smo skrbeli vsi zaposleni v dijaškem domu: ravnateljica, tajnica, računovodkinja, čistilke, hišnik, perica, receptorji, varnostniki, kuharji, ekonomka, pedagoginja in vzgojitelji.
Ravnateljica dijaškega doma mag. Bojana Peruš Marušič je podelila priznanja in nagrade dijakom, ki so s svojim delom pomembno oblikovali življenje v dijaškem domu. V domski kuhinji pa so pod vodstvom šefa kuhinje pripravili slavnostno večerjo s torto presenečenja.
Ob koncu še zahvala vsem za vaš trud, čas in srčnost, ki ste jih vložili v pripravo in izvedbo slavnostne večerje za naše maturante. Vaša predanost, skrbnost in veselje do dela, so bili ključnega pomena za ustvarjanje tako čarobnega dogodka. Brez vas to ne bi bilo mogoče. Hvala za vašo neprecenljivo podporo.
DRAGI MATUANTJE, ŽELIMO VAM VSE NAJLEPŠE V ŽIVLJENJU.
Nekaj zadnjih objav..
Druženje ob čipkah v Retro sobi
V sredo, 25. 10. 2017 smo se družili v Retro sobi. Ogledali smo si razstavo čipkastih prtičkov, ki so jih izdelale gospe Ana Vehar, Tilka Monjac, Marija Ana Komac in dijakinja Karin Zemljič. Spoznali smo različne tehnike izdelave kvačkanih in pletenih prtičkov....
Razstava čipk
Vabimo vas, na razstavo čipk, ki bo v sredo, 25. 10. 2017 od 15. - 16. ure v Retro sobi.
Naš dijak dosegel zlato medaljo na tekmovanju pekov
Na Gostinskem turističnem zboru Slovenije 2017 v Kranjski gori je prejšnji teden naš dijak Sašo Sukič (IC PIRAMIDA) na tekmovanju dijakov pekov dosegel zlato priznanje in zlato medaljo za prvo mesto v ekipnem tekmovanju dijakov srednjih šol. Bravo Sašo! Čestitamo za...
Kostanjev piknik – tutorstvo
V sredo, 18. 10. 2017, je ob igrišču dijaškega doma potekal kostanjev piknik. Vzdušje je bilo zelo prijetno, sladkali smo se s pecivom in pečenimi kostanji, ki sta jih odlično spekla dijaka Sašo in Rafael (6.b) ter gospoda Zlatko in Vitko. Dijaki so odigrali...
100 ljudi 100 čudi
Tudi v tem šolskem letu smo sodelovali v projektu ZPM 100 ljudi -100 čudi z naslovom "V svetu tihe domišlije". Iskali smo slogan proti nestrpnosti. Preko spoznavanja znakovnega jezika in kulinarične delavnice smo se družili z gluhimi in naglušnimi in dobili vpogled v...
Banket za 50. Šalamunov memorial
V dijaškem domu smo gostili veliko število tekmovalcev in sodnikov, ki so sodelovali na Šalamunovem memorialu v športni gimnastiki 2017 (https://maribor-pohorje.si/salamunov-memorial-v-gimnastiki-20-21-10-2017.aspx). Gostje so prišli iz različnih držav sveta, tako da...
50. Šalamunov memorial
V dijaškem domu gostimo udeležence 50. Šalamunovega memoriala. Mlade športnice in športniki iz različnih držav, se bodo pomerili v gimnastiki. Želimo jim mnogo športnih uspehov.
Spoznali smo znakovni jezik gluhih
V torek, 17. 10. 2017 smo preživeli prijeten in poučen popoldan. Spoznali gospoda Andreja iz Društva gluhih in naglušnih Podravja, ki nam je predstavil svoja potovanja po različnih državah sveta. Pokazal nam je kako se gluhi sprazumevajo v znakovnem jeziku. Naučili...
Zlata medalja – Kulinarična artistika
V dijaškem domu Lizike Jančar smo spet lahko ponosni na našega glavnega kuharja, saj nam je k njegovi paleti medalj, dodal še eno zlato, ki jo je prejel na GTZ v Kranjski Gori, na tekmovanju v kulinarični artistiki. Prav tako si je pridobil certifikat za mednarodnega...