V Dijaškem domu Lizike Jančar Maribor poteka v okviru projekta Dobrodelnost zbiranje zamaškov, ki jih namenimo za pomoč pri zdravljenju Luka. V sredo 22. 2.2023 smo predali zamaške prostovoljki in spregovorili o pomenu sprejemanja in razumevanja vsakega posameznika. Naj bo vsak zamašek kot sončni žarek, ki posije in prinese upanje. Hvala vsem, ki pomagate in verjamete, da je sonce le eno, ki sije za vse nas.
Nekaj zadnjih objav..
Projekt Klasično | Komorni orkester iz Stuttgarta
Včeraj, 10. 01. 2024, smo bili priča še enemu vrhunskemu koncertu. Tokratni koncert se je vrtel v zračni zvočnosti in občutljivi muzikalnosti francoske glasbe in virtuozne igre flavte v mojstrskih rokah zvezde večera, Emmanuela Pahuda. Emmanuel je prvi flavtist...
Prazniki in zdravje
Z dijaki smo se v decembru v pogovoru posvetili tudi tematiki Prazniki in zdravje, kateri je posvečena tudi vitrina pred domsko jedilnico. Seveda je v redu, da med prazniki uživamo in se imamo lepo, ni pa odveč opozorilo, da vendarle ne pretiravamo z zelo sladko in...
Projekt Klasično | Igudesman & Joo: A Little Silent Night Music
V torek, 19. 12. 2023, smo se z dijaki odpravili na koncert Igudesman & Joo: A Little Silent Night Music, glasbeni komediji ki zadovolji tako ljubitelje dobre klasične glasbe kot tudi laične obiskovalce željne sprostitve in smeha. Ko sta na odru Igudesman &...
Praznična Lizika 2023 | 🎉☃❄
Lizika je že dva tedna odeta v praznično vzdušje, kaj pa vi? Koledar dogodkov | instagram | facebook | youtube | Brskajte skozi vse prispevke Nekaj zadnjih objav..
Obisk brezdomcev
Tako kot že vrsto let smo v decembru kuhali čaj in kavo na prednovoletnem bazarju in s prispevki so dijakinje zanje pripravile darilca. Obiska so se razveselili, še posebej so se jim prižgale iskrice v očeh, ko so naši fantje zaigrali nekaj poskočnih viž. Prav tako so...
Peka piškotov
V letošnjem šolskem letu smo na že tradicionalni decembrski peki piškotov ustvarili tri vrste slaščic. Spekli smo čokoladne kukije, huzarske poljubčke in pripravili rumove kroglice. Recepte smo združili z izkušnjami ter jih priredili svojemu okusu in seveda količini....