Select Page

V torek, 10. 1. 2023, smo v okviru ID Zdravje telesa in duha, z dijaki, v knjižnici izvedli delavnico z naslovom Umetnost sprošča(nja). Pogovarjali smo se o stresu in načinih sproščanja. Dijake sem seznanila z različnimi tehnikami sproščanja, še posebej s tehnikami dihanja in vizualizacijo. Zelo sproščujoč učinek pa ima tudi ustvarjanje in dijaki so v nadaljnem druženju izrazili svojo kreativnost in se hkrati malo razvedrili ob barvanju zanimivih pobarvank. Prepustili so se trenutnemu navdihu in ustvarjali unikatne izdelke.

Bernarda Drolc

Nekaj zadnjih objav..

Prvo mesto

Prvo mesto

Naši dijaki Teo Kovač, Marcel Stojnšek in Kevin Salajster so se pod vodstvom mentorjev dr. Tine Perko in Romea Ogrizka (ICP Maribor) udeležili tekmovanja Ecotrophelia Slovenija junior. Izdelali so Velikonočni aspik in ga 18. aprila predstavili strokovni ocenjevalni...

Dan Evrope – 9. maj

Dan Evrope – 9. maj

Ob današnjem prazniku naše "širše domovine" smo pripravili kratko prireditev, kjer smo se posvetili predvsem sloganu "Združeni v raznolikosti". V našem dijaškem domu biva več kot 300 dijakov. Seveda je največ Slovencev, svoj dom pa z nami delijo tudi Makedonci,...

NAPOVEDNIK – KONCERT | Robert Schumann / 10. 5.

NAPOVEDNIK – KONCERT | Robert Schumann / 10. 5.

Vabljeni na koncert: Komornega orkestra iz Basla | 10. 5. 2023 Omejeno na 6 dijakov. Odhod na koncert ob 18.45, dobimo se izpred DD ob. 18.45 Programska knjižica 2022/2023 Spored:Robert Schumann: Uvertura h Goethejevi pesnitvi »Hermann in Dorothea«, op. 136Robert...

Skrbimo za zdravje

Skrbimo za zdravje

Zdravje je največja vrednota in še kako resničen je rek: Zdrav človek ima tisoč želja, bolan pa samo eno! V Liziki se tega zavedamo in za naše dijake redno izvajamo različne aktivnosti za zdravje telesa in duha, tudi pri istoimenski interesni dejavnosti. In sicer...

Kuharija

Kuharija

Radi kuhamo, še rajši pa jemo, zato smo ponovno spremenili našo Mladinsko sobo v začasno kuhinjo. Tokrat smo se odločili, da bomo pripravili domače testo iz krompirja in ga nato "spremenili" v ocvrtke in sadne cmoke z domačo marmelado. Privoščili smo si omako s...

Dostopnost