V četrtek, 23. maja 2024, smo z dijaki ponovno kuhali. Tokrat so bili recepti malo drugačni – eksotični.
Približali smo jim recepte in pripravo kitajske hrane. Kuhali smo v voku ter se naučili, kako se očisti in nareže zelenjava in meso. Uporabili smo za kitajsko kulinariko značilne začimbe in dodatke (sojina omaka, sezamovo olje …).
Predstavili smo tudi nekaj receptov iz domače kuhinje. Pripravili smo piščanca v “smetanovo-krekerjevi oblekci” ter krompirjeve polpete s sirom in zelišči.
Delavnice se je udeležilo 12 dijakinj in dijakov iz različnih vzgojnih skupin. Vse jedi so nam odlično uspele. Z velikim veseljem smo se posedli ob pogrnjeni mizi ter skupaj ob pripravljenih dobrotah še poklepetali. In ne le to, tudi pospravili smo za seboj, tako kot je to potrebno narediti tudi doma. Razšli smo se z željo po čimprejšnjem ponovnem srečanju in spoznavanju novih receptov …
Vzgojiteljice Nataša, Mojca in Vesna
Nekaj zadnjih objav..
Razstava udeležencev 18. Mednarodne likovne kolonije LijaLent 2016
Na 18. Mednarodni likovni koloniji LIJALENT 2016 so sodelovali umetniki iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije: Matjaž Duh, Theresia Fauland-Nerat, Ruth Friedrich, Irena Gayattri Horvat, Lojze Kalinšek, Zmago Kovač, Anka Krašna, Danica Sorec Lešnik,...