V četrtek, 23. maja 2024, smo z dijaki ponovno kuhali. Tokrat so bili recepti malo drugačni – eksotični.
Približali smo jim recepte in pripravo kitajske hrane. Kuhali smo v voku ter se naučili, kako se očisti in nareže zelenjava in meso. Uporabili smo za kitajsko kulinariko značilne začimbe in dodatke (sojina omaka, sezamovo olje …).
Predstavili smo tudi nekaj receptov iz domače kuhinje. Pripravili smo piščanca v “smetanovo-krekerjevi oblekci” ter krompirjeve polpete s sirom in zelišči.
Delavnice se je udeležilo 12 dijakinj in dijakov iz različnih vzgojnih skupin. Vse jedi so nam odlično uspele. Z velikim veseljem smo se posedli ob pogrnjeni mizi ter skupaj ob pripravljenih dobrotah še poklepetali. In ne le to, tudi pospravili smo za seboj, tako kot je to potrebno narediti tudi doma. Razšli smo se z željo po čimprejšnjem ponovnem srečanju in spoznavanju novih receptov …
Vzgojiteljice Nataša, Mojca in Vesna
Nekaj zadnjih objav..
USTVARJAJMO | Ta teden izpostavljamo: Pija Smodiš
Ta teden izpostavljamo: Pija Smodiš - Asuka v kadi @pijadraws Tokrat ena mal "starejsa" ilustracija - tudi Pija je v zadnjih dveh letih zelo napredovala! Pijin občutek za emocionalno atmosfero, oblikovanje prostora in svetlobe pripoveduje zgodbo o njeni občutljivi...
Novoletno darilo
Novoletni čas je čas, ko si zaželimo zdravja, sreče in razumevanja. Predstavlja nov začetek, upanje in navdih. V okviru projekta Dobrodelnost, smo ob pomoči prijateljev pripravili novoletno darilo in izpolnili nekomu skrito željo. ❱❱ Koledar dogodkov | instagram...
USPEH - LIKOVNI KROŽEK PACEK SE JE UDELEŽIL NATEČAJA O ZAVRŽENI HRANI Dijaki likovnega krožka so ustvarjali za natečaj zavoda PIP. Srdan Trifković je sodeloval s fotografijo ( prikazuje tudi njegovo risbo) v natečaju Premisli, preden zavržeš! zavoda PIP. ...
USTVARJAJMO | vam želi lepe praznike!
Ta teden bomo namesto izpostavljanja enega avtorja, raje poslovili od leta 2021 s predstavitivjo nekaj ilustracij nastalih na sredini interesni dejavnosti. Tokrat je veliko dijakov manjkalo, ti ki pa so bili se od vas poslavljajo na svojstven in prsrčen način. ... in...
“Med bliščem in bedo”
V ponedeljek, 13. 12. 2021 smo se zbrali v romantičnem ambientu retro sobe, da smo v velikem slogu otvorili večer »blišča in bede«, ki nam je osvetlil pot, ki jo morajo letos prehoditi naši maturanti. Le-ti se bodo temeljito posvetili Čudežnemu Feliksu Andreja Hienga...
Prostovoljstvo -Obdaritev brezdomcev
V sredo, 22. 12. 2021, smo obiskali Zavetišče za brezdomce v Mariboru. V decembru smo v dijaškem domu kuhali čaj in zbirali prispevke, ki smo jih namenili za simbolično obdaritev brezdomcev. Bili smo prijazno sprejeti in s ponosom so nas tudi oni obdarili z ročno...
Izdelava “sivkine dišavne vodice”
Sivka že od nekdaj velja za zelo zanimivo, celo malo skrivnostno rastlino, ki nam poleg lepote in omamnega vonja, v našem domu ponuja še precej drugih koristi. Od tega, da, na povsem naraven način, odganja molje, pa vse do uporabe v kulinariki, kozmetiki in v...
Veseli december – Lizika ima talent – 3. del
V današnjem prispevku ''Lizika ima Talent'' se vam predstavlja: Špela Naglič. Špela je dijakinja 1. letnika Konservatorija za glasbo in balet Maribor, program umetniška gimnazija. Je vesela po naravi in glasbenica po duši. Svoj talent in kreativnost najraje izraža na...
Praznično vzdušje v Liziki.
Letos smo vzgojitelji skupaj z dijaki že 1. decembra okrasili #Liziko! Prazničnega vzdušja nam ne manjka! Sedaj pa potrebujemo še samo veliko energije in učne vstrajnosti ["sitzleidra"] za dobre predpraznične ocene, da bodo prazniki popolni! Vesele praznike, vesel...