Ta teden izpostavljamo strip dijakinje Nadje Štelcl.
Umetniško izražanje je lahko odlično orodje za delo s travmami, nam omogoči dostop do nezavednih instanc naše duše, ki so (včasih) skrite nekje globoko v nas. Zato aktivno ustvarjanje lahko omogoča kreativnim osebam stik z lastnimi nezavednimi vsebinami, je lahko orodje za povezovanje s samim seboj, pot raziskovanja pravega jaz-a (self-a, v psi. literaturi) in odkrivanja arhetipskih vsebin.
Nadjin strip bi bil lahko dober primer Jungijanske aktivne imaginacije, ki je bila nadaljevanje Freudove ideje prostih asociacij.
Te tehnike so sprožile revolucionaren nov pristop v umetnosti v 20. stoletju in vodile marsikatere znane umetnike, kot sta bila Andre Breton, Salvador Dali …
Nadja, ponosni smo nate; tako v kreativnem smislu kot tudi glede osebnostnega razvoja.
Mentor: Dejan Bulut, prof. lik. um.
Dober primer tovrstnega umetniškega raziskovanja in “samoterapije” zasledimo tudi v sodobni glasbi britanskega mladega glasenika Ren-a; npr. v pesmi HI Ren.
Vabljeni, da se nam pridružite tudi vi! Nekaj se bomo skupaj naučili, predvsem pa bomo uživali v ustvarjanju, prijetni družbi in se sprostili.
ID: Ustvarjajmo, vsak torek ob 19.30. Dobimo se v učilnici 2. nadstropja.
Nekaj zadnjih objav..
Spoznali smo znakovni jezik gluhih
V torek, 17. 10. 2017 smo preživeli prijeten in poučen popoldan. Spoznali gospoda Andreja iz Društva gluhih in naglušnih Podravja, ki nam je predstavil svoja potovanja po različnih državah sveta. Pokazal nam je kako se gluhi sprazumevajo v znakovnem jeziku. Naučili...
Zlata medalja – Kulinarična artistika
V dijaškem domu Lizike Jančar smo spet lahko ponosni na našega glavnega kuharja, saj nam je k njegovi paleti medalj, dodal še eno zlato, ki jo je prejel na GTZ v Kranjski Gori, na tekmovanju v kulinarični artistiki. Prav tako si je pridobil certifikat za mednarodnega...
Svetovni dan hrane-HOLISTIC HEMP FOOD/ DD Lizike Jančar na WORLD HEMP KONGRESU
Svetovni dan hrane se praznuje vsako leto 16. oktobra. O hrani tokrat malo drugačen zapis. Naš dijaški dom je prepoznaven po odlični hrani. Šef kuhinje Robert Lukas pravkar zastopa našo ustanovo na kulinaričnem festivalu v Kranjski Gori. (Držimo pesti. )...
Otvoritev retro kotička
V sredo, 11. 10. 2017, smo odprli »Retro kotiček«, ki smo ga opremili s pomočjo donatorjev. Slavnostni govorec je bil g. Ljubo Germič, nekdanji poslanec in predsednik državnega zbora, ter predsednik Sveta UKC Maribor. Gospod Germič je hkrati predstavnik Energetike...
Evakuacijaska vaja
V ponedeljek, 9. 10. 2017 ob 16.00 smo izvedli evakuacijsko vajo, s katero smo želeli opozoriti dijake, študente, ter zaposlene, kako ravnati v primeru požara ali drugih nesreč. Dijaki so pravila požarne varnosti spoznali na sestankih vzgojnih skupin, kjer smo...
V daljavi smo poiskali tudi Liziko
V četrtek, 5.10. 2017 smo bili v sklopu projekta Maribor je kul mesto na Kalvariji. Vanja: " Bilo je fajn, spoznala sem novi prijateljici. Pogled na mesto je čudovit. V daljivi smo poiskali tudi Liziko. In pomahali vsem, ki ste v domu." avtorica fotografij: Eva...