Select Page

Dragi dijaki,

želimo vam zabavne in veselja polne počitnice. Naberite si moči, da boste uspešno zaključili drugo polovico šolskega leta.

 

Vidimo se ponovno v nedeljo, 5. 2. 2023 ob 17. uri.

 

Na kulturni praznik, 8. 2. 2023 bo dijaški dom odprt za vse dijake.

Nekaj zadnjih objav..

Živa knjižnica

Živa knjižnica

V sredo, 31. 1. 2018, smo se udeležili kulturnega dogodka Živa knjižnica, ki je potekal v Vetrinjskem dvoru. Dijakinje so se imele priložnost seznaniti z osebami različnih poklicev, ki so v individualnem razgovoru predstavile svojo poklicno in profesionalno pot. Misel...

O pustu in porokah

O pustu in porokah

Z dijakinjami smo se v torek, 30.1.2018 udeležile poučnega predavanjav kavarni in slaščičarni Ajda&Karamela o pustu in porokah. Spoznale smo običaje in navade na področju od Pohorja do Boča, poskusile pustne flancate in poročni kruh. Zelo zanimiva pa je bila...

Praksa v domski slaščičarni

Praksa v domski slaščičarni

Dijaki in dijakinje, ki obiskujejo IC Piramida  lahko opravlja dvomesečno prakso tudi v domski slaščičarni. Trenutno so na praksi naše dijakinje Monika, Natalija in Kaja, ki se pod mentorstvom slaščičarke Tatjane Košič učijo peke slaščic.

Risanje na prtičke

Risanje na prtičke

V četrtek, 18.1.2018 smo z dijakinjami preživele ustvarjalni popoldan. Risale in tiskale smo na prtičke, s katerimi smo polepšali mize v naši jedilnici.

Obiskali smo brezdomce

Obiskali smo brezdomce

Današnji dan se bo zagotovo vpisal v srca nekaterih naših dijakov in mož, ki so uporabniki zavetišča za brezdomce. V popoldanskem času smo jih obiskali v njihovih novih prostorih na Šentiljski cesti v Mariboru. Pričakali so nas in nas gostoljubno sprejeli skupaj z...

Mednarodna izmenjava Erasmus- dijakinje iz Litve

Mednarodna izmenjava Erasmus- dijakinje iz Litve

V Dijaškem domu Lizike Jančar Maribor poteka v sodelovanju z IC Piramida Maribor mednarodna izmenjava Erasmus. Dijakinje iz Litve bivajo v našem dijaškem domu in opravljajo prakso v domski kuhinji. Pod mentorstvom šefa kuhinje spoznavajo slovensko kulinariko, v...

Dostopnost