Dragi dijaki,
želimo vam zabavne in veselja polne počitnice. Naberite si moči, da boste uspešno zaključili drugo polovico šolskega leta.
Vidimo se ponovno v nedeljo, 5. 2. 2023 ob 17. uri.
Na kulturni praznik, 8. 2. 2023 bo dijaški dom odprt za vse dijake.
Nekaj zadnjih objav..
Januar 2024 – mesec športnih uspehov
Leto 2024 se je komaj dobro začelo. Januar je pri večini dijakov potekal počasi, v duhu popravljanja ali pridobivanja ocen. V našem dijaškem domu je vladal mir, saj so eni naši dijaki na veliko počivali, drugi pa se intenzivno učili, da bi popravili ocene. Seveda...
Projekt USTVARJAJMO | Ta teden izpostavljamo: Anja Frajzman
Projekt USTVARJAJMO | Ta teden izpostavljamo: Anja FrajzmanTa teden izpostavljamo dijakinjo Anjo Frajzman.[iframe width="1200" height="600" src="https://www.youtube.com/embed/CV_QUTl7iko?autoplay=0&mute=0" title="YouTube video player" frameborder="0"...
EPAS V Liziki
Danes smo se v okviru mednarodnega projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta izobraževali. Izvedeli smo veliko zanimivih podatkov o Evropski uniji. 21. decembra 2007 je Slovenija postala država članica schengenskega območja. Takrat smo odpravili nadzor na...
” Pekel so ljudje okoli nas …”
V sredo (17. 1. 2024) smo v prijetnem okolju naše retro sobe pripravili kulturno prireditev ob začetku priprav na maturitetni esej. Svoboda je zelo relativen pojem, kar lahko razberemo že iz SSKJ. Svoboda je namreč razložena zelo kontradiktorno; v prvi razlagi kot...
Projekt Klasično | Komorni orkester iz Stuttgarta
Včeraj, 10. 01. 2024, smo bili priča še enemu vrhunskemu koncertu. Tokratni koncert se je vrtel v zračni zvočnosti in občutljivi muzikalnosti francoske glasbe in virtuozne igre flavte v mojstrskih rokah zvezde večera, Emmanuela Pahuda. Emmanuel je prvi flavtist...
Prazniki in zdravje
Z dijaki smo se v decembru v pogovoru posvetili tudi tematiki Prazniki in zdravje, kateri je posvečena tudi vitrina pred domsko jedilnico. Seveda je v redu, da med prazniki uživamo in se imamo lepo, ni pa odveč opozorilo, da vendarle ne pretiravamo z zelo sladko in...