Select Page

Dragi dijaki,

želimo vam zabavne in veselja polne počitnice. Naberite si moči, da boste uspešno zaključili drugo polovico šolskega leta.

 

Vidimo se ponovno v nedeljo, 5. 2. 2023 ob 17. uri.

 

Na kulturni praznik, 8. 2. 2023 bo dijaški dom odprt za vse dijake.

Nekaj zadnjih objav..

P. USTVARJAJMO | Ta teden izpostavljamo: Sandy Cizej

P. USTVARJAJMO | Ta teden izpostavljamo: Sandy Cizej

Projekt USTVARJAJMO | Ta teden izpostavljamo: Sandy CizejTa teden izpostavljamo na našem portalo prvič, našo dijakinjo Sandy Cizej, ki obiskuje 3 letnik II. gimnazije. S tem izdelkom si je Sandy prislužila tudi Prešernovo nagrado II. gimnazije. Na šolski predstavi je...

Slovenski kulturni praznik

Slovenski kulturni praznik

Danes je Prešernov dan, slovenski kulturni praznik. V Liziki smo našega velikega poeta počastili tako, da smo prebirali Prešernovo poezijo v različnih evropskih jezikih (angleščini, francoščini, španščini, hrvaščini). Dijaki so ugotovili, da se npr. Zdravljica sliši...

Zdravilna moč rožmarina in smilja

Zdravilna moč rožmarina in smilja

V sredo, 18. 1. 2023, smo z dijaki pri ID Zdravje telesa in duha (in v okviru projekta Za zdravje v Liziki) namenili pozornost  zdravilnima rastlinama rožmarinu in smilju. Dijaki so podrobneje spoznali njune pozitivne učinkovine in uporabo,  nato pa so si po navodilih...

Z ZDRAVILNIMI ZELIŠČI DO ZDRAVJA IN DOBREGA POČUTJA

Z ZDRAVILNIMI ZELIŠČI DO ZDRAVJA IN DOBREGA POČUTJA

V sredo, 11. 1. 2023, sem pri ID Zdravje telesa in duha in v okviru projekta Za zdravje v Liziki, za dijake izvedla predstavitev zdravilnih rastlin.   Pogovarjali smo se o lastnostih, koristnih učinkih rastlin ter o njihovi večstranski uporabi (kulinarika, zdravilni...

UMETNOST SPROŠČA(NJA)

UMETNOST SPROŠČA(NJA)

V torek, 10. 1. 2023, smo v okviru ID Zdravje telesa in duha, z dijaki, v knjižnici izvedli delavnico z naslovom Umetnost sprošča(nja). Pogovarjali smo se o stresu in načinih sproščanja. Dijake sem seznanila z različnimi tehnikami sproščanja, še posebej s tehnikami...

Dostopnost